Skip to content

Dit is de duurste Peugeot 403 cabriolet ter wereld 

De Peugeot 403 cabriolet is al zeer zeldzaam en is dat nog meer het geval als deze aan de andere kant van de Atlantische Oceaan staat. Een uniek feit zorgt er echter voor dat deze auto voor een waanzinnig bedrag te koop staat. 

Hoe kunnen we de mythische Amerikaanse serie Columbo vergeten die in de jaren 80 en 90 op televisie werd uitgezonden? Voor de vertolking van de grappige inspecteur met onorthodoxe methoden, had de acteur Peter Falk, zo gaat het verhaal, de opdracht gekregen om een paar dagen voor het filmen van de eerste aflevering een auto te vinden die ‘paste’ bij de persoonlijkheid en het verwaarloosde uiterlijk van zijn personage. Uiteindelijk botste hij op de parkeerplaats van Universal Studios op een Peugeot 403 cabriolet die al een redelijk zwaar leven achter de rug had. 

 

Deze 403 cabriolet, waarvan tussen 1956 en 1961 slechts 2050 exemplaren geproduceerd werden, is uiterst zeldzaam in de Verenigde Staten. Er bestaan verschillende theorieën over de aanwezigheid van de Franse wagen die Peter Falk in de Amerikaanse serie gebruikt: een ervan is dat het de oude auto van de Franse acteur Roger Pierre is die hem zou hebben ingeruild voor een Cadillac. 

Hoe dan ook deze auto werd het symbool van Columbo. Van 1967 tot 1978 werden vier 403 cabrio’s gebruikt door de productie. Een van hen werd verkocht aan een gepensioneerd echtpaar in Florida die hem in zijn strikt originele staat hield. Nog steeds uitgerust met een stang voor een camera, is deze sjofele voiture nu te koop. De eigenaars vragen er 350.000 dollar voor, ofwel 322.264 in euro’s. Voor deze uitzonderlijke prijs is het helemaal niet zeker of er gemakkelijk een koper wordt gevonden.  

Gerelateerde content
Back To Top
Zoeken