Ga naar hoofdinhoud

Peugeot wint Dakar 2016

Peugeot wint voor de vijfde keer in de geschiedenis de Dakar Rally. De  Peugeot 2008 DKR behaalde de overwinning met zijn succesvolle bemanning Stéphane Peterhansel en Jean-Paul Cottret.

Dakao1 Dakar 02 Dakar 03 Dakar 04
Peugeot heeft een mooie geschiedenis in  de autosport. Peugeot heeft maar liefst vier overwinningen behaald in de Dakar rally in Afrika tussen 1987 en 1990. Ook zijn er autosport successen behaald in de 24 uur van Le Mans, Pikes Peak en het Wereld Kampioenschap Rally.

Sinds de Dakar vorig jaar zijn de Peugeot technici druk geweest met het technisch verbeteren van de 2008 DKR. Dit jaar werd de auto langer, breder, lager en krachtiger dan tevoren. Ondanks zijn tweewielaandrijving was hij zijn vierwielaangedreven concurrentie de baas op iedere ondergrond. Dit bewijst maar weer dat de technici van Peugeot de juiste keuzes hebben gemaakt.

Direct vanaf de start nam het Team Peugeot Total de leiding in de rally. In de eerste week van de Dakar Rally namen de Peugeot’s 2008 DKR de bovenste drie plekken in beslag.

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken