Skip to content

308 GT, une petite limousine en een echte Peugeot

Deze zomer kregen wij de kans om kennis te maken met de 308 SW GT. Het werd een onverwacht aangename kennismaking. Deze vlotte 1.6 GT met de nieuwe EAT8 versnellingsbak wist met gemak ons hart te stelen. Hoe dan, vraag je je misschien af?

Het is een snikhete zomerdag als wij de sleutels ontvangen van deze Gris Aluminium 308 SW GT. Tijdens de eerste kilometers en route merken wij al hoe compleet deze uitvoering is. Alle denkbare technologie is aanwezig in deze bolide.

Een greep uit de nieuwe technologie die in deze GT aanwezig is: Mirrorlink, Android Auto en Apple Carplay en het ingebouwde Peugeot Connect 3D navigatiesysteem met capacitief touchscreen, voorzien van connected services.

De 308 GT bevat rijhulpsystemen die eerder op de nieuwe PEUGEOT 3008 en 5008 SUV’s werden onthuld. Zoals Lane Departure Warning System die met een interne camera zachtjes corrigeert als de rijbaanmarkering onbedoeld wordt overschreden. En grijpt in met het automatisch noodremsysteem als objecten plots te snel naderen. Maar ook de actieve dodehoek bewaking zorgt voor een tijdige signalering van objecten die aan de aandacht onttrokken worden. In de zijspiegel van de betreffende hoek gaat een waarschuwingslampje branden, zodra er een voertuig (auto, vrachtwagen, fiets) wordt opgemerkt in een dode hoek. De parkeerhulp helpt de bestuurder zorgeloos inparkeren. Met zoveel hulpsystemen lijkt de zelfrijdende auto steeds dichterbij te komen.

Over het compacte sportstuur kijken we rechtstreeks op de iCockpit en de EAT8 automaat met Shift & Park by wire wordt bediend door het fraai vormgegeven ergonomische bediening en schakelt moeiteloos. De EAT8 levert ruim 5% meer besparing op brandstof als zijn zestraps voorganger. Aan het stuur zijn schakelflippers aanwezig maar om heel eerlijk te zijn geeft de aanwezigheid er van meer een sportief gevoel dan dat het bijdraagt aan een sportieve prestatie tijdens het rijden.

Dankzij het glazen panoramadak valt er veel daglicht in de auto en kunnen vooral de passagiers op de achterbank genieten van een mooi uitzicht. De fauteuils in deze GT zitten subliem en buitengewoon geschikt voor langere afstanden.

Is er dan allemaal lofzang voor deze  308 GT 1.6 e-THP met 225pk en EAT8 automaat? Nou, eigenlijk wel. Voor een kleine 42.000 rijd je een auto met alle luxe en gemakken die een klasse groter ook zal bieden maar dan voor ruim 15.000 meer. De optelsom van luxe en hulpsystemen, de slimme ergonomie tegen de investering maken het niet alleen een petite limousine Française maar ook een echte Peugeot.

Back To Top
Zoeken