Skip to content

140 jaar Gebroeders Nefkens

Nefkens viert een jubileum: 140 jaar Gebroeders Nefkens. Een bijzondere mijlpaal, voor het bedrijf zelf maar ook voor auto liefhebbend Nederland.

In 1878 legde molenaar Jan Nefkens uit Amersfoort de basis van het bedrijf Nefkens met de verkoop van voertuigen. De eerste auto uit de Amersfoortste ‘reparatie-inrichting’ was een Dion-Bouton uit Frankrijk. In die tijd reden er nog maar een paar honderd auto’s rond in Nederland. Jan en zijn zoons waren dus echte pioniers. De gebroeders Nefkens – Piet en Antoon, zoons van Jan – bezaten toekomstvisie en een enorm doorzettingsvermogen. Zij bouwden het bedrijf Nefkens in hoog tempo uit.

Drie automerken zijn bepalend geweest voor het succes van Nefkens: het Duitse merk Adler, Graham Paige uit de VS en Peugeot uit Frankrijk. Van de ongeveer 250 auto’s die in 1903 reden was een kwart Peugeot. Peugeot is sinds 1933 onlosmakelijk verbonden met de naam Nefkens.

In 1950 veroverde de auto definitief de Nederlandse wegen. Nefkens speelde daar snel en professioneel op in. Ook vertegenwoordigde Nefkens het merk Peugeot in Nederland. Eerst als importeur voor boven de rivieren en later voor heel Nederland.  Vanaf de tweede wereldoorlog ontwikkelde Nefkens zich tot een landelijk opererende Peugeot-dealer en werd  later zelfs de grootste Peugeot-dealer van Nederland. Nefkens heeft op dit moment maar liefst 23 vestigingen door heel Nederland.

 

 

Back To Top
Zoeken