skip to Main Content

Scoop: de nieuwe ‘2008’

Onlangs dook de eerste afbeelding op van de nieuwe Peugeot 208. “Deze nieuwe, tweede generatie 2008 krijgt die modulaire basis zeer waarschijnlijk ook onder zich, en dat is opvallend, aldus Autoweek.

De huidige 2008 onderging in 2016 een facelift. Als we naar de nieuwe modellen van Peugeot kijken dan is ook deze populaire SUV aan een echte vernieuwing toe. Auto’s als de 3008, 5008 en 508 hebben een scherpere designlijn, geïnspireerd op studiemodellen zoals de Exhalt- en Quartz-studiemodellen. Uit deze spionagefoto’s valt duidelijk op te maken dat de 2008 de designweg van die grotere modellen volgt.

Ook onder de motorkap gaat het nodige veranderen. Peugeot werkt keihard aan schonere en nog betere motoren. Zo maakte het merk onlangs bekend dat de benzine- als dieselmotoren uitstekend scoorden tijdens de realistische RDE-testprocedure en voldoen aan de strenge Euro 6d-TEMP-norm. Peugeot is koploper in het testen van motoren volgens de RDE-procedure en de motoren behoren dan ook tot de meest efficiënte aandrijflijnen in hun klasse.

Maarten van der Velden

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken