Skip to content

VLV én E-Legend op Rétromobile

Van 6 tot 10 februari zal in Porte de Versailles in Parijs de 44e editie van Rétromobile worden georganiseerd. Er worden 120.000 bezoekers verwacht op de internationale oldtimerbeurs waar de Franse merken altijd groots uitpakken met topstukken uit de collectie.

Peugeot brengt 6 voertuigen naar de beurs. De 201 en de 304 die respectievelijk hun 90e en 50e verjaardag vieren. De jarige modellen krijgen gezelschap van de 604 TI en een 204 coupe. Ook zal de elektrisch aangedreven Peugeot E-Legend, samen met zijn oudste broer de VLV uit 1942,  te zien zijn op de stand. De VLV staat voor Véhicule Léger de Ville en werd in het voorjaar van 1941 ontwikkeld als eerste volledige elektrisch aangedreven Peugeot met vier 12-volt accu’s die de VLV ongeveer 70 tot 80 kilometer konden laten rijden en met een maximale snelheid van 36 km/u.

 

 

Back To Top
Zoeken