Skip to content

Peugeot goes USA

Peugeot wil weer een stap zetten op Amerikaanse bodem. Onlangs kondigde het merk aan de gang naar USA te willen maken. Kenners van ons merk weten dat bijna 30 jaar geleden de nieuwe Peugeot’s in de Amerikaanse showrooms pronkten.

Auto’s uit de 4-serie en de 5-serie vonden ook een Amerikaanse eigenaar. In New York reden gele 504’s en 505’s als taxi rond. Herkenbaar aan de opgedeelde koplampunits, de extra brede bumpers en de reflectoren aan de zijkant van de auto. Hele veel impact op het Amerikaanse straatbeeld had het niet. Amerikanen zien een Peugeot toch vooral als een zeldzaam en onbekende auto. Maar daar kan verandering in komen nu PSA weer naar de USA wil.

Met Peugeot zal PSA dus zijn eerste stappen zetten in de Verenigde Staten, wat ook voor de andere merken van het concern – Citroën, DS en Opel – kan betekenen dat een overstap in de pijplijn zit. Het plan zal echter niet op korte termijn in werking worden gesteld. Integendeel, PSA benadrukt zijn tijd te nemen met de herintroductie van Peugeot in de Verenigde Staten. Pas in 2026 zullen auto’s ni de USA op de markt komen.

 

Back To Top
Zoeken