Ga naar hoofdinhoud

Peugeot klaar voor Dakar

Peugeot Sport heeft met nog een paar weken voor de 2017 editie van de Dakar Rally haar nieuwe wapen onthuld. Hoewel de Fransen verder borduren op de naamgeving 3008 DKR, is dat ook het enige wat hetzelfde is gebleven het Franse wapenfeit. Zo is de 3.0 liter V6 twin-turbodiesel sterk verbeterd door deze meer koppel te geven, echter zorgde nieuwe restricties er wel voor dat het vermogen van de Peugeot 3008 DKR met 20PK naar beneden ging.
Verder zijn er grote aanpassingen aan het koelsysteem aangebracht, wat de afgelopen edities in de zwaarste rally ter wereld problemen gaf bij de Franse delegatie. Andere aanpassingen zijn gedaan aan de ophanging.

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken