Ga naar hoofdinhoud

Innovatie op een meesterontwerp

Het Peugeot Design Lab heeft een nieuw ontwerp geïntroduceerd. Van hun evergreen nog wel: de Peugeot Pepermolen. Bij Peugeot zijn ze er trots op dat het maalwerk van de peper- en zoutmolens al decennia lang ongewijzigd is gebleven. Over perfectie gesproken! Toch kan je daar nog op innoveren. Dat hebben de ontwerpers van Peugeot Design Lab nu laten zien.

Peugeot maakt bij Poivrières Salières Productions elk jaar 2,5 miljoen zout- en pepermolens en verkoopt deze wereldwijd aan consumenten, restaurants en fijnproevers. Aan deze innovatie is vier jaar gewerkt, want de eerste concepten lagen in 2012 op de tekentafel.

Deze innovatieve molen wordt schuin gebruikt, rechtstreeks boven het bord, om precies en efficiënt de vers gemalen peper over het gerecht te strooien. Deze nieuwe molen mengt het doeltreffende gevoel van roestvrij staal met sensueel hout. De inspiratie voor haar lijn en sokkel vond men in de automobielwereld.

Dit speciale design wordt in gelimiteerde oplage van slechts 150 exemplaren verkocht via de website van Peugeot-Saveurs.com

 

moulin-pdl-hands-sel_0 moulin-pdl-poivre moulin-pdl-zoom-poivre moulin-pdl-zoom-sel

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken