Skip to content

Peugeot keert terug!

Peugeot heeft een lang track-recors in endurance racing. Tot enkele jaren terug liet Peugeot zich gelden in de voorhoede van het WEC totdat de stekker voorafgaand aan het 2012-seizoen uit het programma werd getrokken. De zilveren leeuw verdween, tot het 2022-seizoen van het WEC.

“Een nieuwe uitdaging en ik weet zeker dat onze experts van de mogelijkheid gebruik zullen maken om hun wil om te winnen te tonen. Met een team, gesteund door het PSA en voortgestuwd door jarenlange ervaring in de top van FIA-klassen”, zegt de motorsportdirecteur van PSA, Jean-Marc Finot, in het statement van Peugeot.

Maar de honger naar winst en succes is niet de enige reden waarom Peugeot in de WEC stapt. Volgens het merk strookt het ook perfect met de visie die het heeft op het gebied van ‘Motion en E-Motion’ oftewel de overstap naar geheel en gedeeltelijk elektrische aandrijflijnen.

Met de toezegging neemt Peugeot het op tegen grote namen zoals Aston Martin (met de Valkyrie), Toyota en Scuderia Cameron Glickenhaus. Ferrari, Ford en Mercedes hebben ook interesse getoond in de klasse, maar hun deelname is nog niet 100% zeker.

Back To Top
Zoeken