Skip to content

Une équipe forte 

Als je eens goed wil stofhappen tijdens een rally in de Marokkaanse woestijn, dan is een Peugeot 504 break Dangel 4×4 een uitstekende keuze. Niet alleen om zijn vermaarde kwaliteiten maar ook als je de rijke historie van Peugeot in woestijnrally’s nog eens wil herbeleven.  

Benjamin Guy en Audrey Blondel, beide bevlogen Peugeot-rijders, herbeleven die droom met hun 504 Dangel. IT-manager Benjamin is al jaren fan van klassieke Peugeot’s. De eerste woestijnrally die hij reed was met zijn pas aangeschafte Dangel en het viel hem om dat de auto zich kranig stand hield in het mulle zand. En dat terwijl er bijna geen aanpassingen zijn gedaan aan de auto. Dat maakt de Dangel een must om te hebben.  

Inmiddels staan er drie Dangels in de garage van Benjamin en Audrey. De andere twee worden wat meer aangepakt om te presteren in rally’s. Zijn droom is dan ook om met alle drie Dangels aan de start van een woestijnrally te verschijnen. Daarnaast lijkt het hem leuk om een woestijnrally te rijden in een 104 coupe met assistentie van de Dangels.  

Benjamin: “De 504 Dangel is snel op de weg en behendig in het zand. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Met wat aanpassingen verwacht ik dat de andere 504’s meer lijken op de gemodificeerde rallywagens van Peugeot Sport uit de jaren ’70. Hiermee denk ik dat we de slag op de karrensporen van Afrika nog beter aankunnen.” 

“In april 2020 zullen we  opnieuw een rally rijden. De voorbereidingen zijn in volle gang. We boeken voortgang. In de laatste rally wonnen we 3 van de 6 etappes in onze categorie. Als je eenmaal bent gevangen door Afrika en het rally rijden zorg er dan voor dat een 504 break Dangel 4×4 je reisgenoot is.” 

Back To Top
Zoeken