skip to Main Content

504 “Loisirs” van Heuliez

In 1979 Peugeot presenteerde de 505. In datzelfde jaar presenteerde carosserie bouwer Heuliez, een slimme interpretatie van een vrijetijdsvoertuig op basis van een 504 op de Autosalon van Parijs. Geinspireerd op de Simca Matra Rancho. Het betreft een behuizing uit een stuk in een combinatie van staal en polyester. De verblijfsoppervlakte is vergroot ten opzichte van een gewone stationwagen en bovendien naar believen aan te passen aan de wensen en het gebruik van de klant. Het interieur is gehuld in bruine en oranje stoffen in kleuren die typerend zijn voor deze discojaren.

De auto is met wat asseccoires mooi gemaakt incl. Wolfrace velgen. In het vooronder ligt een Indénor XD88 uit 1948 cc van 57 pk. Het is bij een concept gebleven en bevind zich momenteel in het Peugeot Museum in Sochaux.

Maarten van der Velden

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken