Skip to content

“De garage is mijn rustpunt”

Achter de garagedeuren van Henk Visscher is altijd iets te beleven. Henk heeft als directeur van verschillende autobedrijven veel garagedeuren tot zijn beschikking. Deze keer mogen we een kijkje nemen achter de deuren van zijn privégarage.

Het klassieke wagenpark van Henk telt ruim 54 voertuigen. Het zijn veelal Franse merken die de collectie sieren. Omdat steeds meer automerken zich aansluiten bij Visscher autobedrijven, zijn er  ook al wat klassiekers van Italiaanse bodem in de collectie te vinden.

Het  klassieke wagenpark is altijd in beweging, gewoon omdat rust roest volgens Henk. De mooiste klassiekers mogen pronken  in de showroom tussen hun jongere broertjes en zusjes. Deze klassiekers leggen de link naar de oorsprong van het merk, veelal een verhaal dat de moeite is om te vertellen aan klanten. Henk begon met zijn collectie in 1997. Hij was zijn  tijd al ver vooruit. Voordat ‘carsharing’ een trend was stelde hij zijn klassieke auto’s  al beschikbaar aan familie, vrienden en klanten die eens het gevoel van een ouderwetse auto wilden ervaren.

Achter de garagedeuren worden de klassiekers gereed gemaakt voor een huwelijksdag, een filmopname of een rally. Nieuwe aanwinsten worden ‘dans son jus’ in zijn garage ontvangen, geïnspecteerd en gerestaureerd voordat ze definitief aan de collectie worden toegevoegd.

Als je denkt dat je bij Henk massa’s onderdelen en een smoezelige smeerkuil aantreft in de garage dan heb je het mis. Een schone vloer, vier piekfijne auto’s, een restauratieproject op bokken, rijen met werkplaatshandboeken en folders, gereedschappen en een geordende zolder met reserveonderdelen. De wanden hangen vol met foto’s, rallyschilden, oude advertenties, krantenartikelen en andere automobilia. Het is net een klein museum. Je raakt er niet uitgekeken.

Henk: “Ik breng wekelijks een paar uurtjes door in mijn garage. Het is mijn rustpunt. Werken aan mijn nieuwste restauratieproject, het is momenteel een Peugeot 404 uit 1960, vind ik heerlijk om te doen.  Vandaag kwam de 404 cabriolet terug van een jubileum bij een klant en met de 403 cabriolet ga ik deze week met mijn vrouw Christa nog een beetje toeren.”

“In de garage wordt vooral gerestaureerd in de vorm van strippen en opbouwen van de auto’s. Het zwaardere las- en revisiewerk doen we in de werkplaats van het autobedrijf. Bovendien koop ik niet alleen maar uit verzamelwoede maar omdat het een bestemming krijgt in de PR van de merken en het  bedrijf. Zo organiseren we meerdere ritten en rally’s waarin we onze klanten en bekenden de kans geven eens achter het stuur van een klassieke auto te laten plaatsnemen. Vaak is dat de auto waar ze vroeger als kind nog op de achterbank hebben gezeten of waarvan ze droomden er ooit zo een te bezitten. Die kans bied ik hen graag.”

“De wanden hangen vol met  posters van evenementen, foto’s bijzondere momenten van het bedrijf, oude advertenties, schilderijen en uitgangborden. Overal zit een verhaal bij. Het zakelijke leven en privéleven zijn voor mij nauw aan elkaar verbonden en er  zit maar een dunne scheidingslijn tussen.  Ik bevind mij graag midden tussen mijn familieleden, collega’s, vrienden en klanten en ik vind dat je naast je werkzaamheden ook het leven moet vieren.  Juist daarom tref je al die verhalen en herinneringen aan achter mijn eigen garagedeuren.”

Visscher_garage_05 Visscher_garage_04 Visscher_garage_03 Visscher_garage_02 Visscher garage 01 Visscher_garage_portret

Back To Top
Zoeken