Skip to content

Peugeot uit 1914 brengt recordbedrag op

Een 103 jaar oude raceauto van Peugeot heeft dit weekend in Los Angeles een recordbedrag van 6,2 miljoen euro opgeleverd, fors meer dan waar veilinghuis Bonhams op gerekend had. Bonhams hanteerde voor de Peugeot, een zeldzame L45 Grand Prix, een richtprijs van ongeveer 5,6 miljoen euro. Het bedrag kwam uit op 6.229.620 euro. Nog nooit werd er zoveel geld voor een Peugeot neergeteld.

De auto, voorzien van chassisnummer 1, wordt aangedreven door een 4,5-liter metende viercilindermotor met 112 pk. De topsnelheid van de L45 Grand Prix lag boven de 160 kilometer per uur. De opbouw van de motor, het eerste blok voorzien van bovenliggende nokkenassen, wordt alom beschouwd als de blauwdruk voor moderne motorbouw. Er zijn slechts vier exemplaren van de L45 Grand Prix geproduceerd. Het geveilde stuk is het enig overgebleven voertuig. Bovendien beschikt het model nog over de originele motor.

Back To Top
Zoeken