Ga naar hoofdinhoud

308 TCR klaar voor het circuit

Peugeot heeft het doek getrokken van de 308 TCR, een bloedsnelle hothatch die alleen voor de circuits is bestemd.

Deze hagelnieuwe 308 TCR (Touring Car Racing) is een evolutie van de vorig jaar gelanceerde 308 Racing Cup, een auto die op zijn beurt weer gebaseerd is op de 308 GTI.

Onder de kap van de van heftig spoilerwerk voorziene 308 TCR ligt een 348 pk en 420 Nm sterke 1.6 THP benzinemotor, een blok dat is gekoppeld aan een sequentiële zesbak die zijn vermogen via die transmissie naar de voorwielen stuurt. Zaken als het onderstel en de remmerij zijn natuurlijk aangepast voor de racerij.

Tijdens de Autosalon van Genève, die in maart plaatsvindt, is de 308 TCR van dichtbij te bekijken.

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken