skip to Main Content

Peugeot e-Legend

Peugeot heeft alle beelden en gegevens van het mysterieuze conceptmodel vrijgegeven. Het merkt introduceert de Peugeot e-Legend concept. Dit spannende studiemodel laat zien hoe rijplezier in de toekomst vorm krijgt. Met zijn realistische en zeer vooruitstrevende karakter verwijst dit voorproefje van de toekomst naar de genen en de indrukwekkende historie van het merk en is een verrassend nieuwe wending in een periode waarin het SUV-model de trend bepaald.

De Peugeot e-Legend wordt aan pers en publiek gepresenteerd tijdens de Autosalon van Parijs 2018.

De e-Legend kan vooral uitpakken met zijn design, die diverse kenmerken van de 504 coupé overneemt, zoals de achterlichten en het klassieke Peugeot-embleem op de neus, die werd overgenomen van de 508. De prestaties van deze conceptauto zijn indrukwekkend, want de accu van 100 kWh voedt een elektromotor van 463 pk. Hij haalt een topsnelheid van 220 km/u en door de riant bemeten accu komt hij ruim 600 km ver met één volle acculading.

Maarten van der Velden

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken