skip to Main Content

Peugeot 405 T16 inspireert 508

De elegante Peugeot 405 verscheen begin jaren negentig ook in de sportieve T16-uitvoering. Met permanente vierwielaandrijving, 162 kW (220 pk) vermogen en een topsnelheid van 235 km/uur was de Peugeot 405 T16 de ideale keuze voor wie een high-performance gezinsauto zocht. De 405 T16 is daarmee de voorloper van de nieuwe 508 Peugeot Sport Engineerd, die Peugeot introduceerde ter gelegenheid van zijn 210-jarige bestaan. Dertig jaar na de lancering van de 405 T16, in het tijdperk van de energietransitie, herschrijft Peugeot met het concept van de high-performance sportsedan. De 508 ugeot Sport Engineerd heeft een vermogen van 265 kW (360 pk) dankzij de combinatie van een verbrandingsmotor en twee elektromotoren.

Rijplezier zit in de kern van het DNA van Peugeot. Onder het label Peugeot Sport Engenieerd werkt Peugeot aan een nieuwe dimensie van prestaties, door auto’s te ontwikkelen waarin de elektrische aandrijving nieuwe sensaties en een nieuwe rijbeleving biedt. Met de sportieve versie van de Peugeot 508 en 508 SW schrijft Peugeot het eerste hoofdstuk in de geschiedenis van het PPeugeot Sport Engenieerd-label. De 508 Peugeot Sport Engenieerd is een melange van sportiviteit en technologie en legt de basis voor een nieuwe vorm van verantwoorde, duurzame prestaties: Neo-Performance.

Maarten van der Velden

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken