Skip to content

Alle 203’s verzamelen!

Robin Sabat raakte verslingerd aan de 203. Hij kocht er een dans sons jus en ging er meteen het avontuur mee aan. Inmiddels is hij ambassadeur geworden voor dit model en begon daarom een 203 register om in contact te komen met zoveel mogelijk 203 bezitters. Robin: “Na de aanschaf van mijn 203 in 2017 sloeg het Peugeot virus toe. Ik was in de ban van deze klassieke auto en alles eromheen smaakte naar meer. Het was mijn eerste klassieke auto ooit en de proefrit trok mij over de streep. Het was liefde op het eerste gezicht. Het geluid, de geur van de oude stof, benzinedampen, de trillingen, de lange motorkap met de machtige leeuw aan het einde…. Ik kocht de auto ter plaatse met 2 linkerhanden en zonder de technische staat of de carrosserie grondig te checken en al helemaal geen plek om de auto te stallen. Dat was allemaal van latere zorg. Maar de 203 stond voor de deur en het avontuur met een klassieke leeuw stond op mij te wachten.”

“Een van de eerste dingen die ik deed was lid worden van de Association Peugeot Hollande (APH), de club voor Peugeotbezitters met een 403 of oudere types. Een slimme zet want daar ontmoette ik andere 203 bezitters om ervaring mee uit te wisselen en voor de onderdelenvoorziening en technische back-up kon ik bij het magazijn terecht. In het magazijn kocht ik een jubileumboek van de club uit 1995 en eenmaal thuis gekomen verdwaalde ik al snel in alle verhalen 203 bezitters die daar in stonden.”

“De passie voor de 203 bleef groeien en mijn netwerk met andere 203 bezitters groeide steeds groter. Dat bracht de vraag omhoog over het aantal 203 bezitters er überhaupt zijn. En wat kan je dan doen? Een 203 register opzetten en iedere 203 eigenaar uitnodigen om zich kenbaar te maken. Hoeveel zijn er nog over gebleven, welke avonturen zijn er beleefd? Genoeg ideeën om een register te starten.”  

Robin: “Het doel van deze website is om een ​​bibliotheek met Peugeot 203’s te maken om deze verhalen van over de hele wereld te verzamelen. Een site waar eigenaren informatie over hun 203 kunnen delen en een stukje geschiedenis of andere technische informatie die zij relevant achten.”

“Behalve het land, het type 203 en het bouwjaar en ten minste één foto, bepalen registerleden zelf hoeveel informatie ze delen. Niets is verplicht, maar hoe meer informatie hoe leuker. Denk hierbij aan specifieke details, een leuk avontuur, een restauratie of een bijzondere geschiedenis.”

Dus heb je een Peugeot 203, of ken je iemand met een 203, neem dan contact op via het aanmeldingsformulier op de website: www.peugeot203.com of bezoek de Instagram pagina @peugeot_203_library 

Back To Top
Zoeken