Skip to content

Nieuw logo voor l’Aventure Peugeot

Met ingang van 28 april 2021 heeft l’Aventure Peugeot een nieuw logo, waarin het wapen van Peugeot een prominente plaats heeft. Daarmee sluit l’Aventure Peugeot aan bij de nieuwe huisstijl van het merk, dat Peugeot op 25 februari jl. presenteerde.

Het nieuwe logo vormt een opvallende link tussen het merk Peugeot en de Association l’Aventure Peugeot . Het is ook een knipoog naar het erfgoed van Peugeot , in Frankrijk en wereldwijd. Het logo toont karakter met de kop van de leeuw ‘en profil’ en verwijst nadrukkelijk naar de katachtige elegantie en de identiteit van de auto’s. Het logo straalt trots, kracht en status uit zonder agressief te zijn.

Het wapen is een vertrouwenwekkend, tijdloos element, trouw aan de historie van het merk. Die begon in 1810, het jaar waarin de onderneming PEUGEOT Frères Aînés officieel is opgericht. In ruim twee eeuwen heeft de familie Peugeot het bedrijf ontwikkeld en laten groeien – vanaf de moderevolutie van de 19e eeuw, met de stalen hoepels in de hoepelrokken, tot de mobiliteitsrevolutie met fietsen en auto’s. Het merk Peugeot is gevormd door creatieve mensen, ingenieurs en designers met een creatieve geest, die gedurende meer dan tweehonderd jaar buiten de gebruikelijke kaders dachten en werkten en daarmee nieuwe normen hebben gesteld voor mobiliteit. Het is aan deze mannen en vrouwen te danken dat het merk Peugeot zichzelf telkens opnieuw uitvond, in de loop der jaren steeds sterker werd en de toekomst vol vertrouwen tegemoetziet.

Peugeot Citroën DS werkt samen met en voor de leden en alle liefhebbers. Om te voldoen aan de verwachtingen en behoeften van verzamelaars en liefhebbers, ontwikkelt de Association zelf documentatie-, onderhouds- en restauratiediensten voor de oude modellen in de werkplaatsen in Sochaux (Doubs, Frankrijk) en in de regio Parijs. De Association biedt ook onderdelen aan voor oldtimers en youngtimers – zowel origineel als opnieuw geproduceerd volgens de originele specificaties. De onderdelen zijn te zien en te verkrijgen via de websites www.pieces-de-rechange-classic.com en www.neoretroclassic.com.

Back To Top
Zoeken