Ga naar hoofdinhoud

504 Cabriolet Chapron

De 504 cabriolet “Chapron” is de enige Peugeot 504 cabriolet die ooit uit werkplaats van de bekende carrosseriebouwer Henri Chapron is gekomen. In het laatste jaar dat deze auto nog leverbaar was bestelde een Engelse diplomaat in Monaco een nieuwe 504 cabriolet met de opdracht deze bij Henri Chapron te brengen voor wat bijzondere wensen.

Zo werd de auto in twee kleuren gespoten, zwart en bruin metallic gescheiden door een gouden bies. Ook de velgen kregen deze kleurstelling. Op beide portieren werd een handgeschilderd familiewapen aangebracht. Een nauwkeurig werkje dat de tand des tijds goed doorstaan heeft. De bekleding aan de binnenkant van de portieren zijn aangepast aan de nieuwe kleurstelling. Het houten dashboard heeft de grote klokken van Jaeger en bij de achteruitkijkspiegel is een extra plafonnière aangebracht.

De hard-top is ook niet standaard, deze komt bij atelier van Marc de Coninck vandaan. Bij de auto zijn alle papieren nog aanwezig, van aanvraag tot de laatste onderhoudsbeurt. Op zich niet zo bijzonder maar de correspondentie met Henri Chapron is toch bijzonder om eens te lezen. Als autoliefhebber tuur je nog even goed naar de handtekening van de meester zelf. Chapron is beroemd geworden met bijzondere ontwerpen op basis van Citroën maar het is uniek dat deze Peugeot 504 uit de collectie van de carrosserier komt.

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken