Ga naar hoofdinhoud

Paris-Dakar in 1990

Terwijl op dit moment tientallen equipes strijden aan de andere kant van de oceaan om de Dakar rally te winnen, blikken wij terug naar een ander fameus moment op het Afrikaanse vasteland: Paris-Dakar 1990.

Dit was laatste jaar van Peugeot als fabrieksteam. Jacky Ickx was in 1990 naar Lada vertrokken en de Zweed Bjorn Waldegard nam het stuur van diens 405 over. De rest van dhet team bleef hetzelfde met Vatanen, Ambrosino en Wambergue. De dominantie was dat jaar zo mogelijk nog groter dan ervoor. Van de 20 getimede stages werden er 15 gewonnen, Vatanen won zijn derde Dakar en het hele eindpodium was voor Peugeot.

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken