Skip to content

Quasar: Back to the Future in 1984

In 1984 presenteerde Peugeot een nieuw studiemodel: De Quasar. Dit concept was regelrecht een blik in de toekomst. De Quasar was deels gebaseerd op het onderstel en techniek van de Peugeot 205 T16. Het design van de auto waren ideeën die we later in productiemodellen uit begin jaren ’90 terugzagen.

De Quasar was vierwiel aangedreven en onder de motorkap lag een 600PK viercilinder turbo motor. Onderhuids was dus volop Groupe B rallytechniek te vinden maar het uiterlijk deed eerder denken aan een supercar. Voor het publiek was het vooral een auto om bij weg te dromen. Stel je voor dat zoiets op de oprit van jouw huis zou komen te staan?
Naast de pk’s onder de motorkap en het supersonische design was de Quasar uitgevoerd met vleugeldeuren. Dat maakte de auto niet lichter en sneller maar het prikkelde de fantasie in alle opzichten.

Eenmaal plaatsgenomen in het fel roodlederen interieur keek men tegen een volledig digitaal dashboard. Dit was in 1984 nog heel ongewoon een vooruitstrevend. Vanuit de cockpit kon een hypermodern Clarion hi-fi systeem worden aangestuurd, telexberichten worden ontvangen en allerhande functies geactiveerd de wij vandaag met een touch-screen vanzelfsprekend kunnen inzetten.

Tegenwoordig is deze bijna vergeten concept car nog steeds een bijzondere tijdreiziger die, als deze over de Champs Élysée zou rijden, nog steeds de nekken doet rekken.

Back To Top
Zoeken