skip to Main Content

Ingetogen en grensverleggend

De Peugeot 403 is in meerdere opzichten een grensverleggende auto voor Automobiles Peugeot geweest. In de eerste plaats is de 403 de eerste Peugeot die door Pininfarina ontworpen is en daarnaast is het de eerste Peugeot personenauto die op grote schaal leverbaar is met een dieselmotor. Het leveringsprogramma van de 403 is naar huidige maatstaven beperkt. De klant kan kiezen uit de 403 Sedan, de 403 Break en de 403 Cabriolet.

Na de komst in 1960 van de eveneens door Pininfarina ontworpen Peugeot 404 raakt de Peugeot 403 steeds meer het goedkopere alternatief voor het nieuwe model. Toch wordt de auto nog ruim zes jaar doorgebouwd. In oktober 1966 stopt de productie van de 403. Uiteindelijk worden van de verschillende versies van de 403 in totaal 1.214.121 exemplaren gebouwd. Na de 403 neemt de 404 het roer over, twee jaar later staat de al weer spraakmakende Peugeot 504 klaar voor de presentatie.

Maarten van der Velden

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken