Skip to content

De Tulp mag je niet missen

Eind jaren veertig spreekt Maus (GatsoGatsonides, Nederlands meest bekende rallyrijder, de Franse Simcarijder Marc Angelvin. Onder een goed glas wijn brengt Maus in het midden dat er in de Lage Landen geen bergen zijn om rally’s te rijden. Angelvin schijnt toen gezegd te hebben dat je vanuit Nederland overal naar toe kan rijden en dat de Tulpen een mooi symbool zouden kunnen voor een rally. Hoe dan ook, feit is dat in 1949 door de Regionale Automobiel Club West (RAC-WEST) een Rallye des Tulipes georganiseerd werd. De grondslag van de rally lag dus in Frankrijk en vandaar de naam Tulpenrallye. Vanaf het eerste uur zijn er altijd Peugeot’s present geweest aan de start van de rally. 

 

1956

Met 159 equipes aan de start werd dit evenement direct een succes en een rijke traditie was geboren. Gatso was uiteraard bij de organisatie betrokken maar het grote werk werd gedaan door Lex van StrienJos van CalsterenJaques Lioni en door “Mr. Tulpenrallye” Piet Nortier. De rally heeft in afgelopen jaren vele gedaanten gekend: als racepartij en vele jaren als een internationaal bekende snelheidsrally op klassementsproeven. In 1992 werd het concept veranderd in een sfeervolle historische wedstrijd waarbij personenauto’s mogen deelnemen die gebouwd zijn voor 1 januari 1969.

 

1958

De “Tulip” wordt door deelnemers gekenmerkt als een zware en geduchte rally voor automobiel en bemanning. Een top classic rally met gezonde competitie, gezelligheid en riante lunch- en finishplaatsen. Deze unieke reputatie en het onuitputtelijke en prachtige wedstrijdterrein in Frankrijk, zullen er voor zorgen dat de “winning mood” van de inschrijvers danig op de proef zal worden gesteld.   

 

1956
Back To Top
Zoeken