Skip to content

Een herinnering doorgegeven

Een foto uit het verleden uit de collectie van Ger Hendriks: “Mijn vrouw was vriendin met de dochter van het echtpaar Van Kessel-van den Eijnden. Ik bracht mevrouw Van Kessel-van den Eijnden na een verjaardagsfeestje bij haar dochter naar huis. Ze wist dat ik Peugeot-verzamelaar was. Onderweg vertelde ze: “Wij hebben voeger ook een Peugeot gehad. Zo één met de koplampen achter de grill. Kom morgenvroeg maar even langs, want ik heb er nog een foto van. Die mag jij hebben”. Ik was blij met de foto en heb hem nog altijd. 

Ze vertelde verder dat ze de Peugeot 402 in 1935 nieuw gekocht hebben bij Van den Boogaard in Nijmegen. Dat was in die tijd, naast Nefkens, één van de importeurs in Nederland. De 402 werd hier in Gemert als taxi gebruikt. De auto met dit kenteken staat prominent in beeld bij deze foto uit 1936. Hij is gemaakt bij gelegenheid van het vertrek van “zuster Johanna” naar het klooster. De man direct naast de Peugeot 402 en eigenaar was de heer Van Kessel.”

Ger Hendriks in Routnationale.com en deautovanmnopa.nl

Back To Top
Zoeken