Ga naar hoofdinhoud

40 diesel records in 2 dagen

De speciaal geprepareerde 404 cabriolet verbrak in 1965 zo’n 40 records. Nog nooit eerder was er een dieselmotor in een 404 cabriolet geplaatst. De 404 is tot monoplace omgebouwd om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben. De records zijn met twee verschillende motoren verbroken. Op 4 en 5 juni 1965 met een 404 1.9 liter diesel Indenor (klasse E) en van 11 t/m 14 juni 1965 met een 404 2.1 liter diesel Indenor (klasse D).

 

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken