skip to Main Content

40 Diesel records in 2 days

The specially prepared 404 convertible broke some 40 records in 1965. Never before had a diesel engine been installed in a 404 convertible. The 404 has been converted to a single-seat to have as little air resistance as possible. The records have been broken with two different engines. On 4 and 5 June 1965 with a 404 1.9 liter diesel Indenor (class E) and from 11 to 14 June 1965 with a 404 2.1 liter diesel Indenor (class D).

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Search