Ga naar hoofdinhoud

Peugeot 67A in London-Brighton

Autoliefhebbers kennen deze bijzondere rit voor de oudste auto’s wel: de London to Brighton. Dit jaar werd deze legendarische rit verreden op 7 november. Daar mag een Peugeot niet in ontbreken natuurlijk. Dit jaar reed o.a. deze glorieuze Peugeot 67A uit 1904 mee onder startnummer 273. De tweecilindermotor heeft een cilinderinhoud van 1.817cc en een vermogen van 10/12 pk. De auto werd in 1974 naar Engeland gehaal en gerestaureerd. Sindsdien reed deze vaker mee in de London – Brighton. De auto verkeert in optima forma en spreekt met zijn groene lak en rode bekleding tot de verbeelding van menig verzamelaar.

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken