Bonjour Sophia Loren

Koplampen bepalen het gezicht van de auto. Ze stralen karakter uit, of vriendelijkheid of vooruitstrevendheid. Op het moment dat de fabricagetechnieken andere vormen dan rond aankonden begonnen ontwerpers de gezichtsuitdrukking van auto’s verder vorm te geven. Peugeot ging in de jaren zestig voor een verleidelijke blik. Het vooraanzicht van de 204 was een ode aan de charme van Jacky Kennedy. Paul Buvot, designer bij Peugeot baseerde de trapeziumvormige koplampen van de 504 op de ogen van Sophia Loren.

Of je het ook zo ziet of niet, Peugeot heeft met deze ontwerpen veel ambassadeurs voor het leven voor zich mee weten te winnen.


RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.