Skip to content

Een zeldzame verschijning

De Peugeot 504 coupe van Yasin Shoormeij is een zeldzame verschijning in Iran. Slechts enkele exemplaren hebben ooit hun banden op Iraanse bodem kunnen laten rollen en de coupe van Yasin is een uitzonderlijk goed bewaard exemplaar.

De liefde voor Peugeot is overgegaan van vader op zoon. De vader van Yasin hield ook van Peugeot’s. Zo maakte hij op jonge leeftijd kennis met de 504 coupe die altijd al een zeldzaamheid was. Het sleutelen aan een 504 coupe is in Iran altijd een uitdaging aan want onderdelen zijn nagenoeg niet verkrijgbaar. In sommige gevallen moeten er onderdelen van andere merken gebruikt worden om de coupe’s op de weg te houden. Het kwam dus wel eens voor dat de koplampen van een ander merk werden geplaatst bij gebrek aan OEM Peugeot onderdelen.

Yasin: “Als kind droomde ik van een coupe maar ik had de auto vaker in een boekje gezien dan in het echt. Daar kwam in 2017 verandering in. Ik Kon een 504 coupe kopen van een echtpaar dat geen kinderen had. Of eigenlijk wel, namelijk de coupe. De auto was goed verzorgd in de jaren en had slechts 130.000 kilometer op de teller. Gelukkig kon ik ook hun hele collectie zeldzame onderdelen erbij kopen zodat ik nog eens een grondige restauratie kan uitvoeren.  In Iran is dit een bijzonder zeldzame auto en zover men weet zijn er nog maar drie exemplaren op de weg. Dus zal ik zuinig zijn op deze auto en de passie voor de Peugeot 504 coupe doorgeven aan mijn zoon zoals ik het doorgegeven heb gekregen van mijn vader.”

 

Back To Top
Zoeken