skip to Main Content

Peugeot 504 V6 Targa Caruna

De Targa Caruna uit 1977 is de creatie van een ondernemer uit het Zwitserse kanton Aargau. Wanneer je de auto van een afstand ziet zullen kenners er meteen de 504 cabriolet in herkennen, ook al moest hij doorgaan voor een targa. Een succes is dit omgebouwde model nooit geworden en daarom, naar uw eigen beoordeling, de witte raaf of het lelijke eendje in de 504 familie geworden.

De cabriolet het geheel op eigen initiatief aangepast. Zo kreeg de Caruna de Michelin TRX velgen van de 604 mee, van de nodige sierlijsten ontdaan en meegespoten bumpers om de auto langer en breder te laten lijken. Aan de achterzijde werden Ferrari achterlichten gemonteerd inclusief een aangepaste achterklep.

Met meest markante aan dit ontwerp is natuurlijk de dakconstructie. Het bestaat uit een vast frame met uitneembare dakhelften en een plastic achterruitje. De zijruiten bleven wel behouden maar zijn door de constructie bijna niet meer van het origineel herkenbaar.

Aan de voorzijde hebben de bekende koplampen plaats gemaakt voor exemplaren die van Fiat afkomstig waren. De spatborden werden van vorm veranderd om het geheel wat puntiger te laten voorkomen. Ook werd de 504 enkele centimeters verlaagd.

Voor de rest is het vooral een 504 cabriolet met een V6 motor. Het interieur is bijna ongewijzigd op een sportstuur en speciale lederen bekleding na.

Tot productie is het nooit gekomen. Hoewel er een brochure voor de Targa Caruna was ontwikkeld is het altijd bij dit ene exemplaar gebleven. Er is meer informatie te vinden op deze website: www.caruna.ch 

Maarten van der Velden

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken