Skip to content

Project M24 wordt Peugeot 205

De eerste lijnen van de Peugeot 205 werden in 1977 voor het op papier gezet. Al gauw was project M24 in het leven geroepen met als doel om een opvolger voor de Peugeot 104 te creeren en een sterke concurrent voor de populaire Renault 5 op de markt te brengen.

Twee designteams gingen voortvarend aan de slag. Het ene team bestond uit ontwerpers van Peugeot, onder leiding van hoofd design GĂ©rard Welter en een team van Pininfarina. Het team van peugeot koos voor een design met meer rondingen, terwijl Pininfarina voort ging op de lijnen zoals we die kennen van de 104 en de 505. De bekende designer Paul Bracq nam het interieurontwerp voor zijn rekening.

Voor het eerst sinds jaren werd het ontwerp van Pininfarina afgewezen omdat het als te conservatief werd beschouwd. Het doorontwikkelde design werd in januari 1980 afgerond en gereed gemaakt voor de productie.

Back To Top
Zoeken