Skip to content

Gekoesterde nostalgie

Herinneringen van vroeger zijn tegenwoordig geld waard. Tenminste, als het gaat om het authentieke speelgoed van vroeger. Tegenwoordig kan bijna bij elk tuincentrum of iedere speelgoedzaak wel een trapauto worden gekocht. Van plastic, staal of aluminium, in alle soorten en maten verkrijgbaar.

In 1967 was zoiets niet voor iedereen weggelegd. Slechts enkele bevoorrechte kinderen reden net zo’n mooie auto als papa. Trapauto’s die nu zelf klassieker zijn geworden blijven een zeldzame verschijning op beurzen. Als er dan één te koop staat dan is deze vaak behoorlijk versleten. Hele generaties kinderen hebben hun fantasie op het speelgoed losgelaten. Een compleet en gaaf exemplaar is dan ook een witte raaf voor liefhebbers. De kans om zo’n mooi exemplaar te kopen ligt in de minuten dat een beurs net open is, of – beter nog – voordat deze wordt geopend.

Karel Verhoeven, concessionnaire van klassieke Peugeots, kwam een interessant exemplaar tegen. De meeste Peugeot trapauto’s zijn van het model 404 berline. Echt zeldzaam is de 404 cabriolet. Karel liep op de beurs in Ciney pardoes tegen een puntgaaf exemplaar daarvan aan. Een rode cabriolet waar alle details nog op zaten, inclusief de sticker van het instrumentenpaneel en de knopjes om de (echte) verlichting te ontsteken! Karel hoefde niet lang na te denken; dit kon hier niet blijven staan. Inmiddels heeft dit kleine pronkstuk een mooie plek gekregen naast een grote berline-broer uit 1961.

Back To Top
Zoeken