Ga naar hoofdinhoud

Geliefd, geleefd en gelauwerd

Peugeot was in Afrika zeer populair . Tot in 2001 werden in Kenia bijvoorbeeld 27.000 exemplaren van de Peugeot 504 gebouwd en tot eind 2005 in Nigeria zelfs 425.000 exemplaren. Ook in andere landen werd de 504 geassembleerd. Bijvoorbeeld in Argentinië, Zuid-Afrika, Taiwan, China, Australië en Nieuw-Zeeland. Veelal landen waar destijds de infrastructuur nog niet het niveau van die in Europa had bereikt. In totaal zijn ruim 3,7 miljoen Peugeots 504 geproduceerd en opgereden totdat het echt niet meer ging. Daarom zijn er nog zo weinig van deze ruime break bewaard gebleven.

 

Na mijn opleiding aan de Frederik Muller Academie ben ik jaren werkzaam geweest voor verschillende uitgeverijen zoals Elsevier en NRC Handelsblad. Daarvoor heb ik zelfstandig en met heel veel plezier het kwartaaltijdschrift Peugeot Expo Magazine uitgegeven. In mijn vrije tijd rijd ik graag in een Peugeot 403, ik Twitter graag over auto's en ik houd van hardlopen. Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Back To Top
Zoeken