Skip to content

Van werkpaard tot pronkstuk

Australië zou wel eens het ideale land voor een Peugeot kunnen zijn. De afstanden tussen de steden en de afmetingen van dit eiland zijn groot genoeg om flink wat kilometers te kunnen maken. Bovendien krijgt het roestduiveltje in dit doorgaans droge klimaat niet erg de kans en dat is maar goed ook. Dit continent kent dan ook een club van eigenaren met een goed bewaarde klassieke Peugeot. Een van die enthousiaste bezitters is Colin Handley. Hij bezit maar liefst 2 exemplaren van het type 203 ‘panel van’. Het exemplaar in dit artikel is volledig gerestaureerd. De 203 heeft niet veel kilometers gereden. De auto heeft nog altijd minder dan 35.000 mijl gereden bij verschillende eigenaren. De sticker op de voorruit geeft aan “next service at 35.000 miles” en is nog steeds van kracht. Onderhoud heeft de 203 overigens ook nauwelijks gehad, het was eerder prutswerk. Ondanks dat schakelde de auto nog als nieuw! Op het moment dat Colin de 203 in bezit kreeg werd deze compleet gestript en opnieuw gerestaureerd. De originele zwarte lak op de bodem van de auto, was nog klokgaaf! Veel Europese klassiekerbezitters zouden dromen van zo’n klimaat! Na de restauratie is de 203 ‘panel van’ Down Under een tweede leven begonnen, als pronkstuk!

Al snel diende het tweede restauratieproject zich aan bij Colin. Ook nu betrof het een zelfde exemplaar maar deze was letterlijk gedumpt nadat de auto jaren lang onder een boom geparkeerd heeft gestaan. De reden waarom deze auto werd gedumpt was vanwege het praktische gemak dat zo’n 203 ‘panel van’ met zich mee brengt en dat deze makkelijk voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. De vorige eigenaren, een paar vrienden, die auto zogenoemd hadden gekocht om mee te gaan vissen bleken snode plannen met de 203te hebben. Terwijl de vrouwen van deze heren dachten dat de auto voor de hengelsport werd gebruikt bleek de waarheid toch anders te zijn. In plaats van vissen hadden de heren een paar (andere) leuke dames de auto in gehengeld. Na enige tijd werd het bonte gezelschap betrapt en moesten de heren, op bevel van hun echtgenoten, de auto afstaan zonder er geld voor te mogen vragen.

Back To Top
Zoeken