Skip to content

Nieuw perspectief

Félicien Michaut heeft een collectie modelauto’s van schaal 1:43. Zijn modelauto’s staan niet alleen maar in een vitrine, maar zijn ook onderdeel van een decor waarin de echte wereld en de modelbouwwereld in elkaar smelten. Op kunstzinnige wijze fotografeert Parijzenaar Félicien zijn modelauto’s in een compositie die meteen je fantasie doet prikkelen. Hij toont zijn creaties op zijn Facebookpagina FrenchCarsToys. In het dagelijks leven werkt hij in het Louvre. 

In de foto’s van Félicien krijg je het verlangen om terug in de tijd te gaan. De kleurrijke foto’s nemen je mee in een mix van het heden en verleden. Naast de traditionele opstellingen zijn er ook tal van opvallende combinaties te vinden. Een modelauto van 1:43 is makkelijk mee te nemen. Met een camera en een modelauto is het mogelijk om overal te werken en dat maakt het uitoefenen van zijn hobby extra spannend. Zoals de shoot met een 403 Cabriolet en de Mona Lisa in het Louvre.  

Félicien: “Sinds paarden hebben plaatsgemaakt voor auto’s is er veel veranderd in ons straatbeeld. Het is niet zozeer de techniek die mij trekt in auto’s, maar vooral de status van ‘heilige koe’. In Frankrijk hebben auto’s als de Citroën 2CV, de Renault 4, of de Peugeot 205 het automobilisme voor veel families bereikbaar gemaakt.”  

 

“Ik fotografeer veel in de omgeving van Parijs. Er zijn zoveel bijzondere objecten waar ik mij met mijn modellen en fotografie kan uitleven. Bovendien was Parijs ruim 100 jaar geleden zo’n beetje de ‘Silicon Valley’ van de automobielindustrie. Van de honderden merken toen zijn er nu nog maar drie over. Door mijn hobby ben ik vaak buiten te vinden, druk aan het fotograferen. Ik kijk veel naar foto’s van het straatbeeld van 130 tot 70 jaar geleden. Die sfeer en compositie laat ik graag terugkeren in mijn creaties. Dan voeg ik de wereld van 1:43 modelauto’s graag toe aan 1:1 objecten. Zo creëer ik nieuw perspectief. Daarnaast vind ik het leuk om bijzondere combinaties te maken. Als je dan mijn foto’s ziet, denk je ineens, hè hoe zit dat nu? Ik heb nu meer dan 25.000 volgers op Facebook en het is super leuk om te zien dat zoveel mensen er van genieten. De likes en reacties van mijn volgers zijn een geweldige erkenning voor mijn werk.” 

Back To Top
Zoeken